maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

Maalivahdin hikinen heinäkuu…

Vaikka meillä onkin kesä kauneimmillaan, niin ei auta, mv-treenit laitetaan käyntiin tänään täydellä teholla pienen lomailun jälkeen. Kyseessä jo useamman vuoden ”rutiini” näin aikataulullisesti, vaikkakin ohjelmat ovat muuttuneet ja kehittyneet huomattavasti. Eli tänään loppuu Ari Sulanderin (ZSC Lions) lyhyt lomailu sekä samalla Nikke Bäcströmin (Minnesota Wild) joka treenaa kanssamme nyt toista kesää. Treeneissä tulee olemaan mukana myös Jan Ropponen (RIT Tigers) sekä ”vierailevia tähtiä” kuten Riku Helenius (Seattle Thurderbirds), Markus Korhonen jne…
Heinäkuu on ollut perinteisesti hyvä kuukausi rakentaa pohjaa tulevalle kaudelle ja ennen kaikkea hyödyntää tämä aika rakentamalla perustaa niille tyylin ja tekniikan muutoksille & parannuksille jotka olemme asettaneet suunnitelmissa tavoitteiksi. Joka kesä pyrimme viemään 1-3 muutosta/parannusta läpi pelillisissä asioissa ja sitä kautta haemme aina parempaa ja parempaa kautta/suoritustasoa.
Viime kesänä oli meillä pääpaino poikkiliikkeen parantamisessa ja käsien käytössä optimialueilla. Nyt on uudet oppimisalueet taas määritelty ja niitä hiotaan jäällä 3 x viikossa. Samaan aikaan vedämme myös voima, nopeus, ketteryys jne kuivaharjoituksia 6-8 kertaa viikossa jäiden lisäksi.
Jos on jäällä uusia asioita agendalla, niin samoin olemme pyrkineet jatkuvasti kehittämään muutakin harjoittelua. Tänä vuonna olemme korvanneet perinteisen punttien kolistelun hyvin pitkälle soveltavilla treeneillä joissa keskitymme tasapainoon ja kropan hallintaan voimaharjoittelun yhteydessä. Samalla kun saamme lisää tehoa harjoitteluun, niin saamme tehtyä sessioista jälleen uudenlaisia, haastavia ja sitä kautta mielekästä harjoitusmotivaatiota pidettyä yllä.
Heinäkuun aikana laitamme kuvaraporttia sessioista www.goaliepro.com sivuille.
Hikistä heinäkuuta…
Jukka