maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Suomiko maalivahtimaa – NHL draft 2008


Me olemme tottuneet pitämään maatamme varsinaisena maalivahtien hautomona ja onhan meillä todella hyvä edustus tälläkin hetkellä NHL eri NHL joukkueiden maalivahtiosastoilla. Mitä sitten tapahtui viime viikonvaihteessa Ottawan draft tilaisuudessa? Onko Suomalaismaalivahtien osaamisen taso laskenut, vai miksi meidät on unohdettu jopa niin että länsinaapurikin meni heittämällä ohi?

Kanadasta varattiin 17 maalivahtia Ruotsin ollessa kakkonen kolmella varauksella. USA, Suomi ja Venäjä saivat sitten tyytyä kukin yhteen varattuun maalivahtiin. Aika murskaavan tylyä ylivoimaa kanukeilta, vai mitä? Liigana OHL oli ylivoimainen ja 7 tämän liigan maalivahtia varttiin. Hyvänä kakkosena tuli sitten WHL josta varattiin 5 maalivahtia.

Tietysti nämä tulokset kertovat korutonta kieltä siitä kuinka tarkkaan Kanadan sarjoja seurataan ja että sieltä on paljon helpompi tulla huomatuksi kuin esimerkiksi Suomesta A-SM:stä, mutta on meidän muutenkin hyvä olla tässä hereillä. Kyseinen ikäluokka ei ole ollut mitenkään kovin esimerkillinen maalivahtien tason kantilta katsottuna ja HPK:sta Tapparaan siirtynyt Harri Säteri on lähes yksinään pitänyt 89 maalivahtien tasoa ylhäällä. Tällä kertaa on pakko myöntää ettei meillä ollut ketään toista ehdokastakaan tarjolla varattavaksi. Toivottavasti tilanne paranee tästä lähivuosina.

Vaikka meillä onkin kaiken kaikkiaan hyvä tilanne maalivahtivalmennuksen suhteen, niin parannettavaa löytyy varmasti. Jos olemme liian tyytyväisiä tilanteeseen emmekä suuntaa fokustamme maalivahtivalmennuksemme tason jatkuvaan kehittämiseen, niin tulevaisuudessa saattaa tällainen varaustilaisuuden tulos olla aivan normaali Suomen kannalta ja nämä tulokset tulevat alkavat vaikuttaa hyvin pian meidän NHL maalivahtienkin määrään.