keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Kesään jäät – Tekniikan etsikkoaikaa


Te joilla on mahdollisuus käydä kesällä mv-jäillä maalivahtivalmentajan kanssa olette onnekkaita, sillä tämä on todellakin aikaa jolloin voidaan korjata tekniikkaa ja rakentaa sitä oikeaan suuntaan enemmän kuin minään muuna aikana kaudesta.

Miksi näin?

· Akut on ladattu kauden jäljiltä

· Jää tuntuu taas muutaman kuukauden paussin jälkeen innostavalta

· Aikataulut on tehty sinun tarpeiden mukaan, ei joukkueen

· Valmentaja voi rakentaa ohjelmat yksilöllisesti vain sinulle

· Saadaan kerrankin riittävät määrät oikeita toistoja virheiden korjaukseen

· jne

Itse olen pyörittänyt omien valmennettavieni kanssa näitä kesän fokus mv-jäitä taas tuolta kesäkuun viimeiseltä viikolta yhdessä Ari Sulanderin, Nikke Bäckströmin ja Jani Ropposen kanssa. Valmennusapuna on mukana ollut myös Ale Jääskeläinen ja muita jäällä mukana käyneitä maalivahteja ovat mm Mikael Vuorio, Antti Härmä ja Riku Härmä.

Varsinkin Sulon ja Niken kanssa on todella motivoivaa tehdä töitä kun joka viikko näkee edistystä ja kuinka saadaan vietyä kokeneiden ammattilaistenkin tekniikkaa aimo askelin eteenpäin sekä karsittua kauden aikana mukaan tarttuneita pahoja tapoja ja/tai virheitä.

Nyt pyrimmekin saamaan kaiken mahdollisimman hyvin kohdalleen ennen kun joukkueiden omat training campit alkavat, sillä tuolloin alkaa meidän oma aikamme rajoittua ja joudumme toimimaan entistä enemmän joukkueen ehdoilla. Mielenkiintoinen tulee olemaan tämän kauden Zurichin leiri Saksan Fussenissä kun Suloa ja nuorta Lukas Flueleriä tulee mukaan vierailevana tähtenä kirittämään Nikke ennen kun hänen oman joukkueen ohjelmat starttaavat sitten Minnesotassa.

Tiedän että monille tämä ei ole mahdollista, mutta ideaalitilanteessa näin saa parhaat tulokset. Uskon että tulevaisuudessa päästään Suomessakin toteuttamaan tällaisia ohjlemia enenevässä määrin, mutta sitä ennen tarvitaan riittävästi suorituspaikkoja ja toivottavasti myös Jenkki/Kanukkityylisiä mv-harjoituskeskuksia saadaan Suomeen aikaan.