lauantaina, heinäkuuta 18, 2009

Ei lomaa maalivahdeilla!

Nyt on taas käsillä se kaikkein tärkein aika vuodesta maalivahtivalmennuksen kannalta. Töitä tehdään juuri nyt enemmän kuin missään vaiheessa itse pelikauden aikana. Nyt on korjattava ne tekniikan virheet jotka halutaa kuntoon ensi kaudeksi sekä ajettava sisään tyylin muutokset ja modernisoinnit. Analyysit ja suunnitelmat tehtiin valmiiksi touko/kesäkuulla ja nyt on siis käsillä vaan raakaa työtä, paljon korjauksia ja oikeiden toistojen sisään ajoa.

Otetaan lyhyt katsaus siihen mitä ollaan tekemässä kenenkin kanssa:


Bernd Brückler – Hieman poikkeuksellinen ajoitus muihin nähden sillä Brücksin kanssa päästiin töihin kiinni jo aikaisessa vaiheessa kun miehen Blues sopimus umpeutui. Hommat oli myös saatava ajoissa tehtyä sillä menneellä viikolla mies liittyi jo sitten uuden joukkueensa KHL liigan Torpedon leirivahvuuteen. Korjaukset Brüksin kanssa ovat olleet yllättävän suuria. Pahin ongelma on ollut länkien ja poikkiliikkeen suhteen, mutta näillä alueilla on myös saatu eniten parannusta aikaan. Ensimmäinen iso asia jonka teimme oli myös täysin väärän kokoisten & vääränlaisten varusteiden vaihto oikeanlaisiin/kokoisiin. Patjat olivat todellinen ongelma ja ne olivat viime kaudella tuuman liian pitkät, joka oli vielä pieni ongelma verrattuna siihen että polven kohta oli 2 tuumaa liian korkealla. Käytössä oli myös malli jossa ei ollut jalkakanavaa ollenkaan vaikka Brüks on tyyliltään maalivahti joka kontrolloi jaloillaan liikkeitä aktiivisesti eikä vain putoa V-asentoon. Tästä johtuen patjat käyttäytyivät aivan väärin ja olivat osaltaan aiheuttamassa pahaa tyylirikkoa jossa polvet nousivat aivan turhaan jäästä. Nyt uusien patjojen ja tekniikan korjauksen avulla ollaan nuo aukot on saatu ”tilkittyä”. Jo pelkästään tämän puutteen korjauksella paranee Brüksin peli huomattavasti. Olemme myös kiinnittäneet paljon huomiota poikkiliikkeen tekniikan korjaamiseen ja sitä kautta liikkeen nopeuteen. Tsekkaa video ennen ja jälkeen. Kolmas osa-alue jota ollaan työstetty on aivan liian takana olleiden käsien eteen tuonti ja sitä kautta koko torjuntasennon oikean tasapainon löytäminen. Näiden pääkohtien lisäksi paljon hienosäätöä. Brüks menee oikeaan suuntaan ja toivottavasti kehitystä saadaan jatkettua Torpedossakin.


Ari Sulander – ”Juniorin” pelityyliä modernisoidaan taas. Nyt olemme siirtäneet Sulon peliasennon painopistettä hieman alemmas miehen liikkuessa jäällä. Tätä kautta ollaan haettu jatkuvaa torjuntavalmiutta ja sitä kautta edelleen olemme pystyneet lyhentämään torjuntojen liikeratoja yhdessä paremmin optimoidun sijoittumisen suhteen. Tähän olemme yhdistäneet fyysisen harjoittelun muutokset niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin joiden avulla haemme lisää terävyyttä ja nopeutta lyhyisiin liikkeisiin. Tulokset alkavat jo näkyä ja Sulo on selvästi edellä viime vuoden vastaavaa aikaa. Tähän kun lisätään vielä selkeä painon pudotus joka on tulosta entistä tarkemmasta fokuksesta ravinnon koostumukseen ja sen optimointiin sekä entisestään kasvanut fyysisen harjoittelun määrä on Sulo menossa kohti hyvää kautta.

Nikke Bäckström – Uskomattoman nopeasti Nikke on toipunut lonkkaleikkauksesta jossa poistettiin 2 kystää. Mies läpäisi jenkeissä lääkärintarkastuksen ja rasitustestit muutama viikko sitten ja 9 viikkoa leikkauksesta päästiin jo tositoimiin jäällä eli kaikki näyttää siltä että Nikke nähdään NHL:n sarja-avauksessa Minnesotan maalinsuulla. Kesän korjaukset liittyvät Niken osalta lähinnä kahdelle alueelle. Sijoittumiseen/ajoitukseen joita korjaamalla pyrimme elimoinaan viime kaudella liian usein nähdyt tilanteet joissa mies on ollut laukaus/harhautushetkellä liian sisällä maalissa. Toinen osa-alue on ponnistavan/työntävän jalan tehokkaampi käyttö lyhyessä poikkilliikkeessä. Tämän korjauksen avulla yhdessä oikean sijoittumisen kanssa tulee Niken ohittaminen olemaan ensi kaudella entistä vaikeampaa.

Antti Härmä – Toinen valmentajamme Ale Jääskeläinen on tehnyt Härskin kanssa paljon duunia parantaakseen miehen liikkumista ja käsien (erityisesti räpylän) asentoa. Härskin liikkuminen on mennyt hyvin eteenpäin, kulmikkuus vähentynyt ja nopeus kasvanut.

Jan Ropponen – Erityinen painopiste on ollut liiallisen liikeratojen vaiheikkuuden poistaminen eli koko ”paketin” liikkeet pyritty yhdistämään ja tätä kautta myös saadaan liikeratojen/sarjojen nopeus huomattavasti suuremmaksi. Toinen päähuomion kohde on sijoittumisen optimointi ja samaan tyyliin kuin Nikellä pyrimme eliminoimaan liian aikaisin tai liian sisälle maaliin valumisen pelitilanteissa.

Lukas Flüeler – Varsinainen tekniikan korjaustyö alkaa reilun viikon päästä kun mies liittyy joukkomme harjoitusvahvuuteen Suomen leiriviikolla. Paino on pudonnut runsaasti ja nuorukainen alkaa muistuttamaann huippu-urheilijaa eli pohja kovalle työlle on kunnossa.