torstaina, elokuuta 27, 2009

Nikke iskussa, Kossu koneeseen ja Koitmaa kondikseen

Siinä teemaa tämän kauden viimeisiltä pro jäiltä eli aiemmin tänään olin viimeistä kertaa jäällä valmennettavien kanssa ennen kun viimeisetkin matkaavat kuka minnekin ison veden taakse jne.

Tällä kertaa Nikke Bäckström oli ainoa ”vakioporukan” maalivahti ja Niken kanssa käytimme ajan kertaamalla teemat ja suurimmat kehityskohteet. Homma käytiin läpi viimeisten videoanalyysien pohjalta ja on mukava todeta että taas ollaan menty eteenpäin. Joka kesä korjaamista on entistä vähemmän ja päästään hakemaan uusia kohteita parannusprojekteille. Samoin Nikellä on lonkat ihan kunnossa eli luottavaisin mielien voi mies kauteen lähteä. Tästä on hyvä edetä seuraavaan vaiheeseen ja tehdä muutama tarkempi seuranta kun saadaan veden takaa ensimmäiset peli DVD:t ja voidaan varmistua että se mitä ollaan ajettu kesän jäillä sisään on myös siirtynyt otteisiin peleissä.

Koskisen Mikko oli myös mukana jäällä lähinnä testaamassa uusia mailojaan jotka sain juuri teetettyä miehelle Warriorin Padasjoen tehtaalla. Saatiin Kossulle paljon edelliskauden mailoja kevyemmät kepit joissa myös painopiste ja lavan mallin enemmän miehen tarpeita vastaavat. Viime testien perusteella laskimme vielä otekorkeutta tuuman verran että mailan saa V-asennossa tuotua lähemmäksi patjoja ilman että kilpi työntyy liian ylös jättäen kainalon auki. Hiukan on vielä tulossa Kossulle muutakin uutta kuten mm maski ennen kun viikonloppuna sitten suuntaa matkan ison veden taakse.

Kolmantena jäällä oli mukana Viron maajoukkueen Villem Koitmaa, jonka kanssa aloitimme nyt työnteon pitäen silmällä ensi kevään kisoja ja tavoitetta nostaa Viro MM-kisojen 1-Div tasolle. Ville sai varmasti hyvää mallia seuraamalla Niken treenaamista.

tiistaina, elokuuta 18, 2009

Bruckler taas iskussa!


Ainakin näin alkukaudesta tuntuu siltä että Bernd Brucklerin viime kauden ongelmat ovat menneen talven lumia. Kesällä tehty kova työ ja tekniikan muutokset kantavat nyt hedelmää.

Kesäharjoittelussa laitoimme suurimman painopisteen poikkiliikkeen parantamiseen ja sen vaatimaan peliasennon ja asennon tasapainon muutokseen. Tähän teemasarjaan liittyi sitten myös luonnollisesti käsien asennon korjaaminen huomattavasti eteenpäin sekä turhien liikkeiden ja niiden kulmikkuuden poistaminen. Iso agenda muutamalle kuukaudelle, mutta se kuinka hyvin muutokset saatiin ajettua sisään, kertoo siitä kuinka lahjakas ja omaksumiskykyinen urheilija BB on.

Alkukausi uuden joukkueen Torpedon mukana on ollut menestyksekäs. harjoitusottelut ovat menneet erinomaisesti ja juuri pelatussa Torpedon omassa turnauksessa Bernd päästi vain 2 maalia pelaamassaan kahdessa (molemmat voittoja) ottelussa ja hänet valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi (kts kuva). Mies on jo niin suosittu että hänellä on seuran sivuilla oma bloginsakin joka on esillä vahvasti heti etusivulla. Tsekkaa Torpedon saitti!

Voi vain kuvitella mitä Blues olisi voinut saavuttaa jos Bruckler olisi ollut tässä kunnossa edellisten kausien tärkeimpinä hetkinä. Joka tapauksessa olen hyvin tyytyväinen siitä suunnasta johon Brucks on saanut peliään vietyä. Nyt on tärkeää pystyä pitämään pelin taso yllä ja viedä hiottuja teemoja eteenpäin kauden aikanakin että vältytään vanhoilta sudenkuopilta. Venäjän maalivahtivalmennus ei siihen isosti apuja tuo, mutta uskon että opit ovat nyt sen verran syvällä jo että Brucks pystyy pitämään pakettinsa koossa kauden ajan ja jonkin verran pystymme myös tekemään ”kaukovalmennusta” videoiden jne avulla.

tiistaina, elokuuta 11, 2009

Harjoitusleiri vauhdissa...


Eilen alkoi sitten ZSC Lionsin harjoitusleiri täällä Zürichissä joka samalla avasi meille maalivahtiosastolla tavallaan neljännen vaiheen uuteen kauteen valmistauduttaessa. Aiemmat vaiheet olivat:

1. Omatoiminen harjoitteluvaihe jolloin laadin maalivahtien tarkat viikoittaiset ohjelmat (9-11 harjoitusta per viikko). Tämä jakso sisälsi myös maalivahtien (edustus- ja farmijoukkue) viikonloppuleirin Zürichissä / Bärentswilissä toukokuussa.

2. Yhdistetty jää- ja kuivaharjoituskausi, jonka aloitimme kesäkuussa Sulon saapuessa Suomeen

3. Maalivahtien rankka Suomen jääleiriviikko heinäkuun lopussa päätti Suomen harjoittelumme

Jo eilen maanantaina oli mukava nähdä niin veteraani Ari Sulanderin hyviä otteita jäällä kuin myös hyvin eteenpäin menneen nuoren haastajamme Lukas Flüelerin. Kesän treeni on mennyt molemmilla hyvin ja herrojen olemus huokuu hyvää kuntoa samalla kun kummallakin on ”posket kaventuneet” selvästi sitten viime kauden.

Eilinen aamutreeni oli vielä paljolti joukkueen ensimmäisiä sisäänajoja yhteisharjoitteluun ja päävalmentaja Sean Simpson keskittyi keräämään kiekkoja & seuraamaan pelaajien otteita kakkosen Colin Mullerin hoitaessa harjoitusten vedon. Iltapäivä sujuikin sitten Sveitsiläiseen tapaan ”fototerminin” eli joukkueen kuvausten parissa. Jäällä oli kameraa ja johtoja enemmän kuin Kodakin konttorilla kun seuran omat kuvaajat, sponsorit jne hoitivat kaikki samalla kertaa koko kauden kuvatarpeen joukkueen ja pelaajien suhteen. Välillä otettiin yksittäisten pelaajien kuvia, välillä ajettiin jäälle sponsorin autoja somisteiksi ja lopuksi hoidettiin kaikki kausiohjelman joukkuekuvat jne alta pois.Kuvia ZSC:n sivuilla:


Tänään sitten päästiin normaali harjoitteluun kiinni kahdesti päivässä. Aamujäiden jälkeen on aina päätteeksi aika maalivahtien omille luisteluharjoituksille ja iltapäivän jään jälkeen sitten pidempi osuus tekniikan harjoitteluun. Tällä tahdilla mennään eteenpäin loppuviikko paitsi perjantai jolloin tämä leiriviikko huipentuu kauden ensimmäiseen harjoituspeliin jossa vastaan tulee KHL:n Atlant Mytisch.

Alustavasti olemme valmennuksen kanssa suunnitelleet että maalivahdeista nuorempi saa aloittaa ensimmäisen pelin ja Sulo pelaa sitten toisen. Kolmas peli onkin kotona Luganoa vastaan jonka maalivahdit jakavat keskenään ja sitten ollaankin jo Salzburgin turnauksessa jossa kumpikin pelaa yhden alkusarjan pelin ja siitä eteenpäin mennään tilanteen mukaan aina pelikohtaisesti.

Hienoa olla taas joukkueen kanssa jäällä, varsinkin kun alla on maalivahtien kanssa erityisen hyvä valmistautuminen tulevaan kauteen!

Ps. Syyskuun 29 ottelu Victoria Cupissa Chicago Black Hawksia vastaan tulee muuten olemaan varmasti mieleen painuva tapahtuma.