torstaina, lokakuuta 04, 2012

MV-havaintoja illan Jokerit-IFK pelistä

Katselin tänään illan ottelun mielenkiinnolla ja keskityin erityisesti analysoimaan maalivahtien otteita, joista tässä muutamia havaintoja. Disclaimerina sanottakoon jälleen kerran että nämä ovat vain havaintoja yksittäisestä ottelusta eikö niistä voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Ortio / IFK

Pelaa itse asiassa lähes yhtä hyhin kun imitoi Jortsua eli tänään ainakin oli miehen otteissa paljon hyvää. Positiivista oli ennen kaikkea sijoittuminen ja varsinkin alivoimalla jossa optimoi paikkansa ja liikkeensä hyvin. Tästä johtuen torjuntaliikkeet oliva aika lailla optimaalisia eikä joutunut tekemään liian pitkiä poikkiliikkeitä juurikaan. vaikka tuo 2 maali olikin todella komea, niin siinä kuitenkin oli pieni ylikomitoituminen maalia edeltäneeseen levitykseen kilpipuolelle eikä näin ollen enään päässyt millään liikkeelle sitten itse maalisyöttöön mukaan. Sinänsä harmi, koska oli muuten todella hyvin mukana näissä ja piti ajoittain IFK:ta tosi hyvin mukana pelissä. Toiset hieman silmään pistävät asiat olivat muutamat aivan turhat reboundit joista tänäänkin 1 kostautui. Parannusta kiekkokontrolliin ja Ortio nostaa osakkeitaan varmasti vielä kauden aikana. Kaiken kaikkiaan hyvä esitys.

Kilpeläinen / Jokerit

Mitä mahtaa olla Eerolle tapahtunut. Tämä ei näytä oikein siltä samalta maalivahdilta kuin se viimekautinen Kilpeläinen jolla oli mielstäni liigan paras ja puhtain tekniikka. Pisti silmään aika lailla peliasennon tasapainon muutos vai pitäisikö sanoa katoaminen. Nyt pelasi useat tilanteet aivan liian etupainoisesti ja tämän vuoksi putoaa helposti rähmällee pelitilanteissa. Tästä johtuu myös ainakin osittain se että poikkiliike ei ole enään luonnollinen ja yhtä nopea kuin ennen ja kurkottelee aivan liikaa sen sijaan että ponnistava jalka työntäisi nopeaan ja tasapainoiseen V-liukuun tms liikkeeseen. Antaa myös aivan liikaa helppoja reboundeja eli kiekkokontrolli pitää saada takaisin kuntoon. Toivottavasti asiat korjaantuvat jos Jokerit mielii mennä pitkälle tällä kaudella Kilpeläisen kanssa. Tosin miksi eivät korjaantuisi, olihan miehellä tekniikka kunnossa viime kaudellakin ja asiat sujui suht hyvin kunnes loukkaantumiset tulivat sotkemaan virettä.