lauantaina, maaliskuuta 22, 2014

Tarviiko maalivahdin AINA olla iso?

Nyt saattaa käydä niin että jopa liigan finaaleissa voisi olla vastakkain maalivahdit jotka ovat molemmat alle 180 cm pitkiä! 

Tämä olisi hienoa, sillä trendi on ollut koko ajan siihen suuntaan että maalivahdin tulee olla pitkä, vähintään tuollaiset 184 cm mutta mielellään 190+ cm että hänestä voi tulla jotain pro tasolla. Toki olen itse edelleen sitä mieltä että koosta on suuri hyöty, mutta nautinnolla seuraan pelejä ja sitä kuinka nämä hieman lyhemmät kaveritkin pärjäävät.

Metsola, Karhunen ja Saros ovat kaikki kovan tason maalivahteja ja alle 180 cm pitkiä. Heitä yhdistää erittäin hyvä luistelu ja liikkumisen taito yhdessä pelin luvun kanssa. Pienemmältä maalivahdilta vaaditaan paljon enemmän liikkumista ja oikea-aikaisuutta kun peittopinta on muuten paljon pienempi kuin pidemmällä virkaveljellä.

Metsola antoi jo viime kaudella vankat näytteet osaamisestaan ja nousi liigan huppuvahtien joukkoon. Saros on ollut tällä kaudella väliin jopa maaginen ja lyönyt itsensä läpi. Viimeisenä pääsi Karhunen vihdoin kantamaan kunnolla vastuuta runkosarjan lopulla Rynnäksen loukkaannuttua ja mies myös lunasti lupaukset. Saa nähdä pystyykö Karhunen pitämään Rynnäksen penkillä myös kevään pelien aikana?

Nähdäänkö finaalissa Karhunen vastaan Metsola, tämä voi olla mahdollista.