keskiviikkona, joulukuuta 30, 2015

Liiga tuottaa nuoria maalivahteja – Lyhyt katsaus syyskauden maalivahteihin

Suomi on edelleen maalivahtien maa ja uusia kykyjä nousee esille jatkuvasti. Tämä siitäkin huolimatta että naapurimme Ruotsi on ajanut meidät kiinni MV-valmennuksen osalta ja tuottaa yhtä paljon ellei enemmänkin huippumaalivahteja nykyään. SM-liigasta voi tehdä muutamia nopeita havaintoja tämän kauden osalta maalivahtien suhteen.

Eero Kilpeläisen todella vahvat otteet! Ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia, vaikka onhan mies aina ollut kova sana runkosarjassa. Nyt tarvitaan sitten vielä playoff menestystä että voidaan vihdoin unohtaa uskomaton sulaminen aikanaan Jokereiden maalilla. Se että KalPa on pinnan päässä kuudennesta sijasta on suurelta osin Kilpeläisen ansiota.

Torjuntaprosentilla mitattuna on liigan ykköseksi noussut uskomattoman hyvillä suorituksilla Jypin Veini Vehviläinen. Juuri tällaisia kykyjä Suomesta putkahtelee esiin ja pitää yllä maamme mainetta maalivahtien kehittäjänä. Hurja suoritus jolla nuorukainen jättänyt kokeneen Tarkin samassa tilastossa sijalle 19.

Veini Vehviläinen, JYP


Käsi ylös joka olisi ennen sarjan alkua uskonut että KooKoon Frederic Cloutier olisi liigan kärkipään veskareita (92,93%). Itse ainakin arvioin ennen kauden alkua tämän kaverin kyvyt aivan metsään ja Cloutier on yllättänyt todella positiivisesti.


Muita huomionarvoisia maalivahteja nuoremmasta päästä joita nostaisin esille ovat Aittokallio (92,49%), Husso (92,39%), Kähkönen (92,06%) ja Rajaniemi (91,78%).