torstaina, syyskuuta 11, 2008

Sarjat alkavat –Valmennettavat valmiina


Viime viikolla oli sitten tämän kesän vihoviimeinen spesiaalijää kun Nikke Bäckströmin kanssa kerrattiin kesän aikana oikeille urille laitettua tekniikkaa. Muuta valmennettavani olivatkin jo ehtineet poistua omien joukkueidensa matkaan Sveitsiin ja USA:n suuntaan. kesällä saatiin paljon aikaan ja tässä hieman katsausta:

Ari Sulander, ZSC Lions – Veteraani jaksaa treenata kovalla sykkeellä ja 39v iästä huolimatta hioa peliään koko ajan modernimpaan suuntaan. Sulon kohdalla olemme myös muuttaneet treenaamista ja korvanneet raakoja puntteja soveltavalla harjoittelulla kuten myös lenkit korvattu fillari ja rullaluistelutreenillä. Jäällä Sulon peliä on viety edelleen taloudellisempaan suuntaan ja miehen sijoittumista optimoitu siten että on aina positiossa josta torjunta mahdollista pienellä ja nopealla liikkeellä.

Nikke Bäckström, Minnesota Wild - Viime kauden aikana tuli Nikelle kauden mittaan muutamia tekniikkavirheitä kauden aikaan ja samalla pelin ajoitus alkoi kärsimään. Nämä näkyivät varsinkin tietyissä MM-kisojen pelissä, mutta mies pystyi pienen palaveeraamisen jälkeen tekemään kesken kisoja todella hienon korjaavan liikkeen. Nyt ollaan kesän aikana poistettu noita virheitä sekä samalla pyritty kehittämään lyhyen poikkiliikkeen nopeutta, parantamaan mailapeliä sekä liikkumisen ajoitusta läpiajoissa. Kauden aikana analysoin 2-4 viikon välein Niken toimittamia pelinauhoituksia ja pyrimme jatkuvan seurannan avulla välttämään viime kaudella tapahtuneet tekniikka ja ajoitusongelmat. Erikoisuutena mainittakoon Niken osallistuminen ZSC:n treenileirille Saksan, Fussenissä.

Lukas Flueler, ZSC Lions – Nuori ja lupaava Flueler on ollut kovan ohjelman parissa koko kesän. Löysästi harjoitelleesta lahjakkaasta (ja hyvällä asenteella toimivasta) nuorukaisesta hiotaan huippu-urheilijaa ja niinpä treenimäärätkin ovat aivan muuta kuin mitä Sveitsiläiset ovat tottuneet tekemään. Mennyt samoilla määrillä kuin Sulo eli n 11 treeniä viikossa, mutta osiltaan ohjelma Sulon omaakin kovempi. Jäällä liikkuminen ja lähdöt edelleen liian hitaita ja tätä puolta tekniikasta hiotaan koko ajan.

Jan Ropponen, RIT Tigers – Toista kauttaan NCAA kiekkoa jenkeissä pelaava Jani on selkeästi kehittynyt ensimmäisellä yliopinkaudellaan ja kesän aikana on työtä jatkettu siitä mihin edellisenä vuonna jäätiin eli liikkuvuuden parantamiseen sekä tietyn hosumisen poistamiseen.
Lukuisa muitakin maalivahteja oli mukana harjoituksissa, kuten KooKoon Antti Härmä jne.

Nyt sitten on kausi pyörähtänyt käyntiin ja päästy ”normaali” rutiineihin. Koska en itse valmenna Suomessa mitään joukkuetta vakituisesti tällä kaudella on aikaa Sveitsin keikkojen jne lomassa taas pelata itsekin. Nyt kun muutama jää takana ”vermeet niskassa” niin täytyy todeta että on mukava vaihteeksi ehtiä itsekin pelaamaan. Eilen tuntui kuitenkin siltä että alkaa olla vanha kun oma entinen valmennettavani Marko Rantanen Jokeriajoilta 90-luvulta oli toisessa päässä maalissa ikämiestreeneissä.

Ei kommentteja: