keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Ja sitten heitä oli vain 4...

Vai onko sittenkään. Playoffseissa on jäljellä 4 joukkuetta, mutta 2 niistä on peluuttanut kahta maalivahtia tähän mennessä, mutta vieläkö nähdään vaihdoksia maalivahdeissa vai mennäänkö näillä päätyyn saakka?

Muutamia hiukan yllättäviä havaintoja ainakin tilastojen perusteella voidaan tehdä, mutta muistakaa että nyt on playoff tilastoissa kuitenkin niin pieni määrä pelejä että yksittäiset heittelyt saattavat olla rajujakin, jo yhden pelin takia kun ne runkosarjan tiimellyksessä tasoittuvat ja muutama piikki ei juuri tilastoja hetkauta.

Kalpan nuori Järvinen on ollut huippuhyvä. Mies sai mahdollisuuden kun kokenut Oksa hävisi toisen ottelunsa (ensimmäisessä Oksa pelasikin nollapelin) ja sen jälkeen Järvinen ei ole paikkaansa enää oksalle luovuttanut. Voittoja 3, häviöitä 1 ja loistava 95,41% torjuntaprosentti antaa tässä vaiheessa playoffsien tilastoissa Järviselle piikkipaikan ansaitusti. Vaikka Oksa hävisikin toisen pelinsä ja sai luovuttaa paikkansa, on miehellä ensimmäisen nollapelin ansiosta hyvä 93,75% torjuntaprosentti ja tilaston sijalukuna 6.

Tilastoissa kolmossijan ottaa Jypin Tuokkola joka syrjäytti heti heikon ensimmäisen pelin pelanneen konkari Wallinheimon. Vaikka TPS sarjassa Tuokkolalle meni kyllä muutamia täysin otettavia maaleja, oli Pekka silti ”mies paikallaan” silloin kun tarve vaati ja otti riittävät kopit viemään Jyppi jatkoon. 94,24% on edelleen kunnioitettava torjuntaprosentti tähän aikaan kaudesta viiden pelin jälkeen joissa miehelle tuli vain 1 tappio. Wallinheimon surullinen tilastoluku tuon murheellisen yhden ottelun jälkeen on 76,92%.

Kärpät luottaa Tarkkiin ja mikä on luottaessa kun Tuomas on paljolti omalla panoksellaan ratkaissut 2 edellistä suomen mestaruutta pohjoiseen. Miksi ei siis tälläkin kaudella? Yksi heikompi peli tähän saakka sattunut, mutta muuten erittäin tasaista työtä jättäen kirkkaasti runkosarjan ykköstorjujan Juuso Riksmanin varjoonsa. 93,87% kertoo tasaisuudesta.

Bluesin nuori (88) Mikko Koskinen on neljän jäljellä olevan joukkueen maalivahdeista se jonka tilastot ovat heikoimmat, mutta mestaruuksia ei voiteta tilastoilla ja Bluesin peli on ollut viime otteluissa huimassa nousussa verrattuna Pelicans sarjan alkuun. 92,08% antaa playoff tilastoissa vasta sijan 8. Jos koskinen vie Bluesin finaaleihin tulee tilastojenkin parantua. Brückler on palannut luukulle kun Clarke on siirtynyt katsomoon, mutta Blues valmennus vannoo Koskisen nimeen.

Pudonneista joukkueista sen verran että TPS:n Salak oli lähes maaginen, mutta se ei tällä kertaa riittänyt Jypin ylivoimaa vastaan. Tilastoissa sijalla 2 ja torjuntaprosetti 95,14%. Kertoo siitä mahtavasta maalivahtivalmennustyöstä jota Turussa Urpo Ylösen johdolla tehdään vuodesta toiseen.

Pelicansin Tommi Nikkilä aloitti Blues sarjan mahtavasti ja oli jo ottamassa sankarin viittaa, mutta sitten taso katosi yhden heikon pelin myötä, tosin koko joukkueen avustuksella. Taisi tulla uskon puute omaan asiaan, ainakin siltä Pelicansin peli näytti.

Ei kommentteja: