keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Kauden alun mietteitä MV-valmentajan kannalta

Tästä on ollut juttua useiden ihmisten kanssa jo jonkin aikaa ja nyt otin viimein härkää sarvista ja laitoin tämän maalivahtiblogin alulle.

Tulen aika ajoin käymään läpi ajatuksia maalivahtipelistä ja valmennuksesta blogissani sekä kertaamaan joitain kauden tapahtumia valmennettavieni osalta.

Näin ensimmäiseen lyhyeen versioon voisin laittaa nopean katsauksen valmennettavieni tilanteista ja aloitetaan Zurich Lionsin maalivahdeista.

Sulo on tehnyt kesän aikana mahtavaa duunia ja veti 9-11 treeniä viikossa. Paino putosi samalla kun kunto kasvoi ja tällä hetkellä Sulo on ZSC:n aivan ratkaiseva pelaaja pitäen huonosti kauden aloittanutta joukkuetta välillä lähes yksi pystyssä. Kakkosena meillä on lupaava Reto Berra joka draftattiin STL Bluesin toimesta. Reto on kehittynyt paljon viime kaudesta ja onkin tällä hetkellä Sveitsin U20 maajoukkueen itseoikeitettu ykkönen. Miesten peleissä on tarkoitus antaa Retolle 5-10 peliä kauden aikana, mutta ensi täytyy saada joukkueen peliä paremmin uomiinsa. Treeneipeleissä Reton kantti ei vielä oikein kestänyt ja mm Pelicans antoi pahaa kyytiä Suomen keikan aikana nuorelle lupauksellemme.

Toinen valmennussarkani on sitten Espoon päässä jossa valmennan A:n maalivahteja sekä koordinoin junioripuolen mv-valmennusta (+ valmennan Kiekko-Espoon B:n maalivahteja).

Bluesin A:ssa olemme tehneet paljon työtä asioiden eteenpäin viemiseksi ja ykkösemme Antti Härmä on myös näyttänyt että työ kantaa hedelmää. Otteet ovat varmistuneet sitten viime kauden ja Antti on myös esittänyt hyviä otteita kahdessa pelaamassaan U20 maajoukkuepelissä. Perässä tulevat uudet A:n maalivahtimme Mika Korhonen (87) ja Jan Ropponen (88), joille tosin jää tällä kaudella ainakin suunnitelmien mukaan vain rajoitettu määrä pelejä pelattaviksi. Tämän vuoksi kierrätämmekin heitä myös Kiekko-Espoon A:ssa pelaamassa.

Lisää mv-kuulumisia myöhemmin kun nyt olen viimein saanut pään auki tämän blogin suhteen.

Koppeja kaikille

Jukka

Ei kommentteja: