maanantaina, lokakuuta 13, 2008

MV-valmennusta ja hienosäätöä kauden aikana

Jatketaan taas kirjoittelua maalivahtivalmennuksesta ja otetaan viime viikonvaihteen Sveitsin ZSC Lions keikka esimerkiksi siitä kuinka huippumaalivahtienkin kanssa pystytään koko ajan viemään peliä eteenpäin ja tekemään hienosäätöä.

Perjantaina oli joukkueen harjoitukset aamupäivällä ja iltapäivä vapaa. Olin käynyt kaikki viime pelien maalit läpi tietokoneella ja huomasin että Sulolla aina silloin tällöin painopiste levisi liian laajalle alalle sekä painottoman puolen käsi/hartia ei lähtenyt kunnolla mukaan liikkeeseen. Nämä asiat kävimme ennen jäätä läpi ja kiinnitimme niihin huomiota joukkueen treenin aikana + vedimme vielä lopuksi oman 15 min setin keskittyen huolella näihin pieniin hienosäätöihin. Huippumaalivahti kuten Sulo pystyy hyvin pienellä vaivalla korjaamaan näitä tekniikan asioita pelikaudenkin aikana.

Lauantaina sitten joukkueen aamujää ja kunnon tuntuman otto illan ottelua varten. Pitkä bussimatka Geneveen jossa illan peli paikallista Servetteä vastaan. Ottelun aikana erityistä huomiota kiinnitimme Sulon kanssa Geneven erikoisiin YV-tilanteiden pelaamiseen jossa he ampuvat kiekon usein jo omalta siniseltään kohti vastustajan maalivahtia ja luistelevat voimakkaasti perään. Tosin Sulo on näiden hoitamisessa sarjan parhaita ja kun Sulo otti ensimmäiset kiinni ja pelasi kiekon itse saman tien toiseen päähään joutui Geneve muuttamaan taktiikkaansa näiden osalta. Itse pelistä saimme vain pisteen kun Servette pääsi kaventamaan pelin 1-1 tilanteeseen viidellä kolmea vastaan kolmannen erän lopulla ja sitten vielä viemään toisen pisteen 4-3 YV:llä kun jatkoaikaa oli kulunut vain 27 sekuntia.

Sunnuntaina sitten vuorossa maalivahtien oma jääharjoitus Dubendorfin hallissa kun muulla joukkueella vapaapäivä. Sulon kanssa jatkettiin samalla teemalla ja varmistettiin ettei painopiste pääse hajoamaan liikkeessä liian laajalle ja ”koko paketti” kääntyy aina liikesuunnan mukaisesti. Tunnin aikana saatiin käytyä perusasiat huolella läpi.

Kakkosemme eli Lukas Fluelerin kanssa teimme töitä hänen kehitysteemojen mukaisesti. Fokus on ylimääräisten liikkeiden eliminoiminen ja sitä kautta liikkumisen ja tilannenopeuden kasvu. Toisena kehitysteemana poikkiliikkeen tehostaminen ja tukijalan käyttö. Koska Sulolla oli kova peli alla ja taas seuraava Tiistaina, niin Lukas sai näissä mv-treeneissä tehdä enemmän töitä ja toistoja. Lopuksi vielä vedimme erittäin tiukan luistelu ja kunto-osuuden Lukakselle jonka viimeisestä pelistä oli kulunut jo 5 päivää.

Näin siis viime viikonloppuna. Kyllä kauden aikanakin pystyy korjaamaan, kehittämään ja viemään maalivahtien tekniikkaa eteenpäin.

1 kommentti:

Eetu Huisman kirjoitti...

Muistan, kun nuorten MM-kisoissa pari vuotta sitten katselin Fluelerin työskentelyä alkuverryttelyissä ja harjoituksissa (peleissä Flueler ei tainnut maalinsuulle päästä, Reto Berra oli ykkösvahtina). Kommentoin silloin vieressä istuneelle sveitsiläiskaverille, että tuosta kaverista ei ikinä tule huippuvahtia, koska poikittaisliike on surkeata.

Ihan mielenkiintoista olisi nähdä nuoren miehen torjuntatyöskentelyä nyt. Pitänee yrittää kytätä, josko Zürichin pelejä tulisi Urheilukanavalta...