sunnuntaina, syyskuuta 20, 2009

Liigavahtien otteita – 10 havaintoa alkukierroksilta


Sarja on vasta alussa ja paljon tulee vielä tapahtumaan, mutta katsotaan hiukan minkälaisia yllätyksiä ja odotettuja otteita ovat maalivahdit ensimmäisillä kierroksilla tarjonneet.

# 1 - Ylösen magiaa

Ehdoton yllättäjä ja huippusuorittaja on ollut Atte Engren. Upi Ylönen on taas kerran tehnyt loistvaa työtä ja TPS on tuottamassa kovaa vauhtia pinnalle uutta huippumaalivahtia. Miksiköhän Aurajoen rannalla tarvitaan ECHL mies Leggiota avaamassa luukkua?

# 2 – Vehanen loistaa Lukossa "normisuorituksella

Juttelin Peten kanssa peleistä pari päivää sitten ja mies itse kertoi että nyt on jopa päässyt helpolla kun joukkue suorittaa kovalla tasolla. Ei ole tarvinnut ihmeitä tehdä vaan ilmestyä työpaikalle tekemään normisuoritus. 94,74% on joka tapauksessa kova torjuntaprosentti neljän otelun jälkeen. Saa nähdä pääseekö Raanta näyttämään osaamistaan ensi viikolla?

# 3 – Mitä ihmettä tapahtui stadissa viime kaudella

Pitkämäki vetää todella komeilla otteilla Ilveksen paidassa. Voiko tämä olla sama kaveri joka esiintyi viime kaudella Nordiksella? Ei todellakaan siltä vaikuta. Kumma juttu kuinka otteet paranivat kun ei ole enään maskissa maalattuna stadin ratikkaa kolkuttamassa pääkoppaa! Pistää kyllä miettimään mistä viime kauden otteet johtuivat jos mies jatkaa tällä tasolla läpi kauden.

# 4 – Aina mahdollisuus voittaa

Jari Kaarelan suojatti Teemu Lassila jatkaa hyviä esityksiä, vaikka joukkueelta ei ole kovin kauheasti tukea tullutkaan. HPK nousee taulukossa kun muu joukkue herää pelaamaan samalla tasolla kuin Lassila.

# 5 – Joukkue jonka takana on hyvä onnistua

KalPa lentää ovaa ja korkealla. Kumpikin MV on pelannut hyvin ja mikäs on tuon joukkueen takana pelatessakaan. Mukava nähdä myös Ahoselta ehjä kauden avaus yli 93% tilastoilla kolmen pelatun matsin jälkeen.

# 6 – Hostikan nollat

Kaksi nollapeliä tässä vaiheessa jo Hostikalle, kuka olisi uskonut??

# 7 – Mikä narreja vaivaa

Peli ei kulje eikä ole vielä kiekko tarttunut Juusolle totutun mukaisesti. Varmaa on että otteet paranevat niin Riksmanilla kuin joukkueellakin. Sija 15 torjuntatilastoissa tulee kohenemaan, mutta siihen tarvitaan parempaa tukea joukkueeltakin.

# 8 – Ässät yskii

Ei ole Kilpeläinen pystynyt sankaritekoihin vaadittavalla tasolla kolmessa pelissäänn. Nuori Rynnäs sen sijaan aloitti kauden todella hienosti. Nuo otteet voisivat ennustaa lisääkin peliaikaa.

# 9 – Tahmea Tappara

Miksi ihmeessä Tappara laittoi selvästi huonomman ehtoopuolen maalivahdin laatikkoon sarja-avauksessa? No, tulokset olivat aika koruttomat. Säteri on selkeä ykkönen Tapparassa, mutta kun joukkue pelaa aika alakanttiin, niin ei miehen tehtävä ole kovinkaan helppo.

# 10 – Pelicansin kuviot

Kovin ovat otteet ailahtelevaisia Lahden miehillä. Eilinen TV-peli oli sitten todellinen mahalasku joka saa melkein unohtamaan nuo aiemmat hyvät otteet ja pisteitä tuoneet voitot. Nikkilä kokeneena maalivahtina varmasti kerää itsensä seuraavaan peliin, mutta Hovista ei käy kateeksi eilisen yllätyskomennuksen jälkeen. Todella epäkiitolliseen paikkaan joutui kehiin.

Ei kommentteja: