lauantaina, lokakuuta 03, 2009

Voiko liigamaalivahtien tilastoihin luottaa?


Tein tässä aamusella pientä katsausta liigamaalivahtien tilastoihin ja samalla veratson omia noottejani eri maalivahtien esityksistä. Tarkoitus oli tehdä blogiin päivitys siitä miten paljon joukkueen tilanne vaikuttaa maalivahdin esityksiin ja tilastoihin.

Homman tekeminen luotettavasti oli kuitenkin hankalaa, sillä ihan täyttä varmuutta siitä mihin tilastoihin voi luottaa ei ainakaan minulla ole. Jossain vaiheessa mm Pelicansin Hovisen prosentit olivat liigan sivuilla +30% liian alhaiset ja vaikka nyt luvut pääpuolisesti näyttävät oikeilta, niin ne eivät ole synkassa esim teksti-tv:n tilastojen kanssa. Kenen tilastoissa on virheitä ja mistä nuo aiheutuvat?

Muutama esimerkki siten että ensin liigan sivujen luku ja perässä teksti-tv:n antama luku

Teemu lassila 94,21% - 93,85%

Mika Järvinen 94,64% - 91,38%

Harri Säteri 92,23% - 91,35%

Atte Engren 93,10% - 91,22%

Juha pitkämäki 92,53% - 90,96%

Tuomas Tarkki 90,95% - 90,05%

Nopea trakastus näytttää ainakin sen että liigan sivut laskevat prosentit oikein jos vaan torjunta ja maalimaarät ovat oikein. Jos näin on niin mistähän teksti-tv vetää noita omia lukujaan? Sangen merkillistä.

Palataan tuohon alkuperäiseen aiheeseen seuraavissa blogeissa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Äkkiseltään tutkittuna teksti-tv näyttäisi laskeneen päästetyiksi maaleiksi kaikki joukkueen päästämät maalit (siis myös tyhjiin tehdyt ja VL-kisassa päästetyt maalit), joista siis eroavaisuus syntyy prosentteihin.