perjantaina, lokakuuta 07, 2011

Ennustaminen onnistuu joskus (tuurilla), vai onnistuuko?

18.9 Tein blogissa pika-analyysia sen illan kahdessa TV-pelissä esiintyneistä maalivahdeista eli Kilpeläinen, Hovinen, Koivisto ja Lundell olivat kohteena. Tuon kierroksen jälkeen nämä herrat olivat torjuntatilastoissa sijoilla 11-14 ja kaikkien torjunta % oli alle 90. Veikkasin että 2-3 näistä maalivahdeista kaunistaa tilastojaan roimasti lähiviikkojen aikana. Katsotaan kuinka on käynyt.

Kilpeläinen – Jokerit

Noussut tilaston kolmoseksi vakuuttavilla esityksillä. Torjunta % todella hyvä 94,23%. Pelaaminen selvästi korkeammalla tasolla tässä vaiheessa kuin mitä itse odotin.

Hovinen – Pelicans

Olisi paljon korkeammalla ilman joukkueen heikkoa esitystä KalPa pelissä. Siltikin noussut sijalle 7 torjuntaprosentilla 92,73%. Nousee varmasti lisää ylöspäin kunhan joukkueelle ei satu tuon murheellisen edellisen pelin kaltaisia esityksiä turhan usein.

Koivisto – Blues

Tilastosija 8 mairittelee miestä, sillä sen verran ovat otteet ailahdelleet. Tilastoissa arvona kohtalaisen hyvä 92,54%, joka voisi olla paljon parempi ilman silloin tällöin meneviä ihmeellisiä maaleja, joita ei saa karsittua pois ellei tekniikkaa saada kuntoon.

Lundell – IFK

Tarkastellun joukon ainoa laskija joka löytyy nyt sijalta 18 ja torjuntaprosentti vaatimaton 86,67%.

Onnistuiko ennustaminen

Tämä ennustaminen on aina vaikea laji ja tuskin koskaan menee ihan nappiin. Nyt voisin väittää olleeni täysin oikeassa sillä 3 maalivahtia nosti tilastollisesti tasoaan selvästi kuten ennustin, mutta otetaanpa hiukan rehellistä itsekritiikkiä mukaan ja katsotaan asiaa siltä kantilta.

Kilpeläinen ja Hovinen olivat helppoja caseja ja kuka tahansa olisi voinut sanoa lähes 100% varmuudella että nämä herrat nousevat tilastoissa kohisten.

Koivisto oli se maalivahti jonka tilastolliseen nousuun en uskonut ja olin siis väärässä. Tosin tilastot ja pelilliset otteet eivät ole tässä aivan balanssissa, eli tilastot eivät kerro koko totuutta.

Lundellin kohdalla olin myös väärässä. Uskoin kokeneen maalivahdin nostavan tasoaan mutta toisin on käynyt.

Katsotaan vielä miten tämä peilaa päästettyjen maalien keskiarvon suhteen:

2. Kilpeläinen 1,48

5. Hovinen 1,91

6. Koivisto 1,92

18. Lundell 4,04

Ei kommentteja: