maanantaina, lokakuuta 31, 2011

Mestiksessä liigatason vahteja – vai onko?

Otetaan suppea otos asiaan muutaman maalivahdin otteiden ja tilastojen/tulosten kautta.

Ensimmäisenä on viime aikoina pistänyt silmään Bluesissa Norjasta tulleen Voldenin varjoon jäänyt lahjakas Jonathan Iilahti joka näyttää selkeästi saaneen uutta nostetta uralleen. Iilahti on nyt päässyt pelaamaan 5 ottelua kasvattajaseuransa Sportin edustusjoukkueessa ja tulokset ovat erinomaiset- Viimeksi kaatui sarjakärki Kouvola. Tilastotkin ovat hulppeat GAA 1,20 ja torjuntaprosentti 95,89 joilla luvuilla Iilahti jättää kokeneen Joni Puurulan pitkälle taakseen. Yhteistyö maalivahtivalmentaja Tapio Kotolan kanssa tuntuu toimivan. Jos kehitys ja tulokset jatkavat samaa rataa voi Bluesilla olla mietittävää kun miehen lainasopimus loppuu joulun aikoihin. Kannattaisiko Iilahdella antaa näytön paikka?

Jokereiden maalivahtipeluutus tuntuu tällä kaudella todella fiksulta. Nuorta Frans Tuohimaata ajetaan sisään oikealla tavalla ja pelejä tulee niin liigassa kuin Mestiksessäkin. Juuri näin, ei nuori mies luukkua avaamalla kehity. Vantaan maalilla riittää töitä varmasti ja 8 kertaa Tuohimaa on siellä esiintynyt. Tilastot kertovat GAA 2,66 ja torjuntaprosentti 91,80% otteista. Mielenkiintoista onkin sitten verrata näitä lukuja 3:ssa liigapelissä saavutettuihin Jokereiden puolustuksen takana. GAA 1,67 ja torjunnat 94,25% ovat kovia lukuja nuorelle miehelle ja antavat odottaa hyvää jatkolta.

Samassa seurassa Vantaalla (sekä KooKoossa) pelannut IFK:n sopimusmaalivahti Mika Norja on puolestaan tehnyt tilastojen valossa kovempaa tulosta kun kolleegansa Tuohimaa, mutta silti ei peliaikaa / näytön paikkaa ole IFK:ssa ainakaan vielä irronnut. GAA 1,98 ja torjuntaprosentti 93,94% ovat kovia lukuja kun ne on vielä tuotettu pääosin Vantaan puolustuksen takana. Lukujen valossa voisi kuvitella että Norja pärjää myös liigakehissä. Itse uskoin ennen kauden alkua että Norja olisi ottanut paikan Bluesin liigaryhmästä.

Otetaan vielä nopeasti pari maalivahtia nopeaan käsittelyyn tässä samassa valossa.

Joonas Kuusela on kuntoutunut polvioperaatiostaan hyvin ja tekee OK tulosta Peliittojen maalilla. Kuusela onkin selvästi jättämässä haastamaan tulleen Rautiolan varjoonsa. GAA 2,17 ja torjuntaprosenttina 92,20% on selvästi tuloksellisinta toimintaa Peliittojen maalivahdeista. Liigassakin Joonas on päässyt jäälle reilun kahden erän ajaksi ja tuon näytön paikka antoi torjuntaprosentiksi 96%. Saa nähdä koska Pelicans antaa liigassa lepovuoron paljon urakoineelle Hoviselle, jolloin Kuuselalle tulee sitten seuraava näytön paikka.

Viime kesänä liigasopimuksestakin kieltäytynyt Mikko Rämö on elämänsä kunnossa ja varmasti KooKoon tärkein pelaaja. Nyt ainakin ratkaisu jäädä KooKoon riveihin ja jatkaa yhteistyötä maalivahtivalmentaja Petri Leväsen näyttää osuneen nappiin. Tulokset ovat tilastojen valossa aivan omaa luokkaansa tässä vaiheessa kun mies on pelannut jopa 848 minuuttia (reilut 14 täyttä peliä) eli GAA 1,42 ja torjuntaprosentti 95,64%. KooKoo on myös fiksusti antanut tänä vuonna Rämölle huilivuoroja erityisesti muutamien pidempien vieraspelien yhteydessä.

2 kommenttia:

go go kirjoitti...

Hieno artikkeli, hyviä maalivahteja mestiksessä!

Anonyymi kirjoitti...

Fantastinen texti!! Jäi kiehtomaan tuo kohta, että mikä jengi liigasta jätti sopimuksen Rämön postilokeroon ?:)