lauantaina, huhtikuuta 27, 2013

Maalivahdin tason pito & nosto tuo playoff menestystä


Katsellaanpa päättynyttä kautta ja erityisesti playoff pelejä maalivahdin tilastojen ja menestyksen kautta. Muistakaa kuitenkin että tämä on puhtaasti torjuntaprosentin kautta tapahtuva tarkastelu eikä mielipide tai arvio asioista.

Pelkkä playoff torjuntaprosentti

Aika suoraviivaista asiaa. Sijoitukset kärjessä menee tilastojen mukaan.

1) Raanta 95,45%
2) Metsola 94,12%
3) Tarkki 94,55%

Tason nosto runkosarjasta playareihin

Tämä ei olekaan sitten enään suora mittari menestykseen, sillä finaalien maalivahdit olivat todella hyvällä tasolla jo runkosarjassa ja aivan kauhea tason nosto ei ole oikein mahdollista.

1) Tarkki +1,82%
2) Koskinen +1,77%
3) Raanta +1,12%
4) Metsola +1,11%

Tason lasku tietää tuhoa

Tämän saivat tietyt joukkueet kokea jälleen tänä vuonna todella kovan kautta. On siis aivan selvää että maalivahdin on nostettava tasoaan jotta joukkue pärjää vaikka olisikin pelannut hyvällä tasolla jo runkosarjassa. Laittaa myös miettimään sitä kuinka paljon maalivahteja scoutataan heidän playoff menestyksen mukaan vs runkosarjaotteiden? Voittaminen ei ole sattumaa. Suurimmat tason laskijat.

1) Karhunen -9,43%, mutta peliakaa tuohon tuli vähän
2) Kilpeläinen -5,37%
3) Järvinen -1,99%
4) Backlund -1,96%

Runkosarjan taso ei vaan riitä playareissa…

Tämänkin faktan saivat tietyt joukkueet todeta, vaikka tähänkin on toki poikkeuksia kuten KalPan Koskinen joka nosti tasoaan ihan mukavasti eikä se silti tuonut menestystä. Toki tähän voi olla syynä runkosarjan tilaston taso 91,86% joka ei ollut tarpeeksi kova vaikka Kossu pystyikin sitä nostamaan.

Lukko ja IFK olisivat tarvinneet maalivahdeiltaan selvää tason nostoa runkosarjaan verrattuna että olisivat edenneet pidemmälle.

Vehanen +0,15%
Ortio +0,51%

Huom: Wiikmanin tilastoja en ole laskenut mukaan tämän blogin pohdintoihin.


Ei kommentteja: