tiistaina, maaliskuuta 26, 2013

Maalivahdit ratkaisevissa rooleissa SM-liigan playoffseissa


Playoffsien alla ennustelin kahden otteluparin maalivahtien taistelua ja taas nähdään kuinka vaikeaa tämä ennustaminen on vaikka meni siellä jotain oikeinkin.

Jokerit – Lukko

Ainakin tällä hetkellä Vehanen on toteuttamassa sitä perään kuuluttamaani ihmettä ja on nostanut tasoaan loistavasti kuten vain kokenut ja maailmaa kiertänyt ammattilainen voi. Lukon 3-1 johto on silti kyllä itselleni suuri yllätys. Taitaa ainoat ihmiset jotka ovat osanneet tämän tason suorittamista odottaa olla Pete itse ja MV-valmentaja Ari Moisanen.

Mitä ihmettä Kilpeläiselle on tapahtunut??? Tässä olin niin väärässä kuin vain voi olla. Runkosarjan lopulla otteet tasaantuivat ja paranivat huomattavasti ja kaikki näytti olevan paremmin kuin hyvin. Sitten kauden tärkeimmissä peleissä alkaa ropisemaan ilman maskia vetoja sisään tuolta ympyrän yläkaaren paikkeilta. Kyse ei ole tekniikasta joka siis jo näytti erittäin hyvältä vaan jostain aivan muusta. Vaikea analysoida asiaa tarkkaan sillä niin mystisiä nuo maalit ovat tuon tason veskarille. Tuntematta tapausta tarkemmin tulee väkisin mieleen ettei yläkerta sittenkään kestä näitä tiukkoja paikkoja, mutta toivottavasti olen väärässä. Todetaan vielä että Jokereilla oli Lukko täysin sillassa jo viime torstaina ja tuossa pelissä olisi ollut mahdollista katkaista Lukon selkäranka, mutta Kilpeläisen lahjoittamat 3 maalia käänsivät sarjan ja momentumin suunnan Lukolle.

Katsotaan jatkaako Tuohimaa huomenna maalissa? Jos jatkaa, niin on mielenkiintoista nähdä miten nuori mies käsittelee paineita, sillä eilen hän pääsi kesken pelin sisään ilman turhia paineita.

Etu siis on ollut Lukolla valtava ja tässä olin täysin väärässä.

Tappara – IFK

Kahden hyvän maalivahdin taistelua tähän saakka ja ainoa alisuoritus on tapahtunut Ortiolle yhdessä pelissä, jonka jälkeen hänkin kasasi itsensä kokoon taas nopeasti.

Metsolan pelistä on huokunut varmuus ja rauhallisuus. Tekniikka on ollut hyvin koossa ja se näkyy selkeänä liikkumisena jossa ei ole edes kiireen tuntua useissa tilanteissa.

Eli etu on ollut Tapparalla ja näin olin jälleen väärässä.

Ässät – KalPa

Raanta on vienyt sarjaa mielin määrin ja jatkanut siitä mihin runkosarjassa jäi, mutta mitä ihmettä tapahtui viime pelissä kun homma piti panna poikki??? Uskoisin että tuo sarja palaa kuitenkin normiuomiin  huomenna kun pelit taas jatkuvat ja tuo 1 peli lasketaan tilastotappioksi.

Vaikka Koskinen jonkun verran haparoikin aiemmissa peleissä niin viimeisessä oli taas itse varmuus. Tilastollisesti nuo haparoinnit eivät juurikaan näy sillä  93,28% on ihan kova torjuntaprosentti jolla pärjätään kyllä playoffseissa jos muu joukkue hoitaa hommansa.

Etu MV:n kannalta katsottuna kuitenkin vahvasti Ässillä.

JYP – HPK

Tiukka sarja jota en ole päässyt seuraamaan tarpeeksi. Molemmat maalivahdit esittäneet OK otteita mutta Tarkki vie edun Jyväskylään kokemuksensa ja esitystensä myötä. Koitetaan tarkkailla jatkoon menevän joukkueen maalivahtia hiukan tarkemmin sitten seuraavan sarjan aikana.

Ei kommentteja: