lauantaina, elokuuta 11, 2012

Tulevan kauden liigamaalivahtien ranking


Osana tulevaa SM-liigan maalivahtikokonaisuuden rankkausta tulee tietysti laittaa ensimmäisenä tärkein osa suurennuslasin alle eli joukkueiden ykkösmaalivahdit. Tuossa tulevassa kokonaisuuden rankingissa ykkösmaalivahti ratkaisee eniten kokonaisuuden kannalta, joten tarkastelen tätä asiaa omana blogitekstinään ennen varsinaisen rankkauksen julkistusta.

Rankkauksen perusteet

Tämä on aina vaikea asia ja tulee varmasti jakamaan mielipiteitä paljon. Lähdin kuitenkin siitä että käsittelen asiaa ikään kuin draftina ja laitoin ensin maalivahdit järjestykseen sillä perusteella kenet olisin valinnut ensin jne jos saisin vapaasti valita ”omaan joukkueeseeni” kenet tahansa liigan starttereista. Tämän valinnan ainoa peruste on se kenen uskon tällä hetkellä pystyvän parhaitehn auttamaan joukkueen mestaruuteen saakka. Tämän jälkeen käytin tuota 1-10 skaalan pisteytystä jossa olen ottanut seuraavat asiat huomioon:

·         Historia ja saavutukset
·         Edellisen kauden tulokset
·         Tekniikka
·         Fysiikka
·         Henkiset ominaisuudet
·         Luonne / ihmistyyppi
·         Loukkaantumisherkkyys / historia

Kaikista näistä alueista on vuosien varrella kertynyt hyvä määrä dataa omaan tietokantaani, jota pidän yllä näkemieni pelien myötä, sekä kerään myös paljon tietoa muilta valmentajilta sekä maalivahdeilta. Silti en edes yritä väittää että tietoni olisivat riittävän hyvät aukottoman analyysin tekoon eli tämä minun rankkaus on edelleen vain oma mielipiteeni ja moni muu asiantuntija rankkaisi maalivahdit varmasti eri järjestykseen.

Ranking

Tällä kertaa päädyin seuraavanlaiseen ranking listaukseen sekä pisteytykseen tulevaa mv-kokonaisuuden rankkausta varten.

  1. Petri Vehanen / 10
  2. Eero Kilpeläinen / 9
  3. Antti Raanta / 8
  4. Johan Backlund / 8
  5. Joni Ortio / 7
  6. Tuomas Tarkki / 7
  7. Atte Engren / 6
  8. Pekka Tuokkola / 6
  9. Mikko Koskinen / 6
  10. Jere Myllyniemi / 6
  11. Jani Nieminen / 5
  12. Mika Järvinen / 5
  13. Miika Wiikman / 4
  14. Antti Ore / 3
Jos tekisin saman listauksen vaikka joulutauolla olisi ranking varmasti muuttunut taas jonkin verran, sillä ennustaminen ei ole helppo laji. Tuollakin listalla on monta kysymysmerkkiä kuten palaako Tuokkola JYP aikojen tasolle epäonnisen KHL reissun jälkeen jne. Samoin moni maalivahti saattaa parantaa otteitaan huomattavasti uusien valmentajien alaisuudessa. Esim Jani Niemisellä on potentiaalia suureenkiin tason nostoon, kunhan vaan saa muutamat suuremmat tekniikka-asiat korjattua.Ei kommentteja: