torstaina, elokuuta 02, 2012

Liigajoukkueiden tuleva rankkaus maalivahtikokonaisuuden osalta


Aika lailla on taas tapahtunut muutoksia liigajoukkueiden maalivahtien suhteen ja jotkut siirrot ovat todella mielenkiintoisia samalla kun toiset taas sisältävät aikamoisia riskejä. Pelkästään maalivahdeista asia ei ole kuitenkaan kiinni vaan myös maalivahtivalmentaja on iso osa kokonaisuutta.

Petri Vehasen paluu KHL:stä on hieno asia Lukolle ja SM-liigalle

Tarkoituksena onkin tehdä nopea kartoitus liigajoukkueiden voimasuhteista maalivahtipelin kokonaisuuden mukaan eli arvioida asiaa ykkösvahdin, kakkosen, mv-valmentajan ja vielä potentiaalisten nuorten nousevien tähtien suhteen. Mietimme vielä hieman sopivaa kaavaa jolla rankata liigajoukkueet sitten MV-pelin osalta ja laittaa järjestykseen.

Kuten aina, niin varmasti nytkin mielipiteet tulevat varmasti eroamaan paljonkin siitä mitä arvioimme, mutta tämä tuleekin vaan olemaan yksi tapa tarkastella asiaa ja luoda siitä keskustelua. Katsomme siis kokonaisuutta emmekä esim sitä kuka tulee olemaan/on liigan paras maalivahti.

Stay tuned – rankkaus julkaistaan kun saamme tarkastelumme valmiiksi.


Ps. Asteikko tulee muodostumaan siten että pisteitä tulee


Ykkösmaalivahdista       1-10


Kakkosesta                     1-6


Nuori lupaus                   1-5  (Seuran lupaavin nuori MV joka jo treenaa liigan mukana)


MV-valmentaja               1-6

2 kommenttia:

Nakke nakuttaja kirjoitti...

Kumpi se siellä maalilla loppujen lopuksi torjuukaan, maalivahti vai maalivahtivalmentaja?

Hyvän valmentajan alla maalivahti voi joko onnistua tai epäonnistua. Sama pätee "huonoon" valmentajaan.

Jukka Ropponen kirjoitti...

Kyllä se ykkönen siellä "enimmäkseen" torjuu ja siksi siitä saakiin suurimmat pisteet. Nyt kuitenkin arvioidaan kokonaisuutta jossa valmentaja on osa sitä. Kuten sanoin niin ei ole oikeaa tai väärää tapaa tehdä näitä arvioita. Tämä on yksi tapa arvioida kokonaisuutta ja hyvä että herättää keskustelua.